Souhrn Premier League: Saka dvakrát skóroval, aby pomohl Arsenalu porazit West Ham United

Rekordní vítězství Arsenalu. Pro Manchester United je to rozhodně klíčový zápas. Po nedělní výhře 6:0 nad West Ham United v největším venkovním zápase Arsenalu v Premier League Manchester United porazil Aston Villu 2:1 a postoupil do kvalifikačního závodu Ligy mistrů. Důležité vítězství.
Zdá se, že Arsenal je v tuto chvíli ve své nejlepší formě v sezóně. Tým Mikela Artety minulý víkend porazil vedoucí Liverpool a dostal se zpět do boje o titul. V tomto zápase tým porazil West Ham United na olympijském stadionu. West Ham United zaostával před poločasem 0:4 a stadion se rychle vyprázdnil. Bukayo Saka skóroval dvakrát a bývalý favorit West Ham United Declan Rice přidal téměř omluvný šestý gól.
Arsenal a Manchester City jsou nyní jen dva body za Liverpoolem. Tento víkend vyhráli všichni tři hlavní uchazeči o titul. Cílem United je jednoduše skončit mezi prvními čtyřmi nebo pěti a dostat se zpět do Ligy mistrů, což by byla velká výzva, pokud by hosté ve Villa Parku prohráli. Jen pět bodů dělí šestý Manchester United a pátou Villu poté, co Scott McTominay vstřelil vítězný gól v 86. minutě a zajistil svému týmu třetí ligové vítězství v řadě. Místo 11 bodů. Rasmus Hoylund otevřel skóre United a nyní skóroval v pěti po sobě jdoucích ligových zápasech.
O poločase vycházely ze stadionu stovky nespokojených fanoušků West Hamu, přičemž jejich bývalá hvězda odsoudila nejtěžší porážku klubu. Rice sebral míč a zatočil dlouhý míč do horního rohu s téměř ostudnou lehkostí, aby zpečetil vítězství Arsenalu. Rice byl kdysi nejlepším hráčem West Ham United s neúnavnou energií, dechberoucími běhy a zákroky. A tady je, hraje klíčovou roli na klinice Arsenalu, přičemž domácí fanoušci pískají na každý dotek, který udělá, a možná ho přemlouvají.
Riceovy rozehrávky připravily góly v prvním poločase pro Williama Salibu a Gabriela Magalhaese, před poločasem skórovali také Saka a Leandro Trossard. Poté, co Saka vstřelil druhý gól, Rice ani neslavil, ale omluvně zvedl ruce. Někteří domácí fanoušci mu dokonce fandili, když byl krátce poté vystřídán. "Jsem s ním opravdu šťastný," řekl Arteta o Rice. "Vím, že je to pro něj vzrušující den, protože West Ham tolik miluje. Ale musí se soustředit na úkol, který má před sebou, a na to, co musí splnit - scénky jsou jedním z nich."
Vilova kdysi nedobytná domácí bilance podpořila neuvěřitelně silný start týmu do sezóny. Není to tak dávno, co Villa porazil Manchester City a Arsenal během 72 hodin, čímž vytvořil klubový rekord 15 domácích výher v řadě za sebou, pouze dva body za vedoucím Liverpoolem, a nyní Villa utrpěla doma tři porážky v řadě - Newcastle, Chelsea a nyní Manchester United - dívá se přes rameno.
Domácí si vytvořili dostatek šancí na výhru, ale chyběla jim bezohlednost, kterou United předváděli. "Nejsme tam, kde bychom v lize chtěli být," řekl obránce United Harry Maguire. „Byla to těžká sezóna, takže jsme věděli, že sem musíme přijet a získat tři body.“ „Stále nejsme tam, kde jsme chtěli být, a musíme jít ještě o krok dál. Dostali jsme se do pozice, kdy můžeme bojovat o první čtyři. Je důležité, abychom spolupracovali na tom, aby se klub vrátil tam, kde má být. "
Posted in Default Category on February 18 2024 at 01:46 PM

Comments (0)

No login